Sunday, January 24, 2010

Ketat sangat Ke Muka Lelaki..Nak Nangis pun Susah.....~



“Wuuu…lelaki nangis wuuu… Tak malu wuuu…”

Tuh la antara ayat-ayat yang kaum lelaki paling tak suka....Malu beb orang cakap diorang macam tuh...Hilang abes kemacho-an.......

Tak baik tau cakap macam tuh...Kenapa? Korang ingat, lelaki tak boleh menangis ke? Jangan hanya ingat perempuan macam kita je yang boleh menangis tau....HEHEHEHE....Lelaki pun boleh menangis gak..Cuma diorang ego jek...Tak caya ke...???Ala, kena la percaya oke~!~ (",)

Tetapi korang mesti tertanya-tanya, kenapa jarang sangat tengok lelaki menangis. Kalau korang (aweks) tengok lelaki je, mesti korang kata, “Ala, lelaki… Tunjuk macho la tu…”..."Kontrol hensem la tuh...." Kan..? *aku lah antara aweks tuh.....hihihi..sebabnya, aku tak suka la lelaki yang kontrol hensem/ macho..........huh!!!!

Pada pendapat aku la kan, lelaki sebenarnya bukan tak nak menangis, tetapi diorang pandai menghargai sebenarnye..Kan kalau kite menangis, kite keluarkan air mata. Yang lelaki ni bagus, diorang nak simpan air mata diorang tu. Nak bersihkan mata katanya. Tu pasal la lelaki tak menangis…

Bukan aku nak puji kaum-kaum adam nie...*Tapi dah puji dah kan....hihihi....Sepanjang aku kenal dengan lelaki, tak kiralah kawan or masa couple, diorang nie tak pernah langsung nak menitiskan air mata..Walau ada masalah sekalipun...Aku pelik betul...Air mata diorang dah beku ke atau diorang tak ada air mata hah..??? sebenarnya aku teringin gak tengok lelaki nangis depan aku..Nak tengok secara live...hehehe..

Lelaki tak macam perempuan...Perempuan mudah sangat nak menitiskan air mata...*termasuklah aku..Maybe tu dah lumrah alam...Sebab hati perempuan nie cepat tersentuh...sensitif sangat hati perempuan nie....Sebab tuh la orang cakap 'Air Mata tuh senjata perempuan'..Lelaki yang tengah marah pun leh cool bila tengok perempuan menangis...dasyat tol.... :)

Pemikiran lelaki dengan perempuan memang berbeza. Perempuan kalau tengok cerita yang sedih-sedih, mesti menangis. Tambah-tambah lagi bila tengok cerita cintan-cintun...Bila hero mati, heroin mati je.....perempuan mula la nak menangis...contoh je.....melalui pengalaman aku sendiri....hehehe..

Tapi bila lelaki tengok cerita yang sedih-sedih, dorang akan rilek je. Cool. Takde nangis-nangis ni. Buat penat je diorang rasa. Dah la diorang penat balik dari kerja/kuliah. Ni balik rumah nak nangis-nangis pulak. Tambah lagi penat ada la. Baik diorang p tido...Lagi best...Tu pasal la lelaki tak menangis…

Lagi satu, lelaki kan dikenali dengan kekuatannya. Kalau menangis, habis la diorang punya kekuatan, ke-tough-an tu semua hilang. Sebagai contoh, kalau lelaki tengah megecat dan nangis-nangis nak buat kerja. Rasa-rasanya, siap tak kerja yang nak dibuat tu? Mesti lambat nak siap kan? Lelaki tak suka lambat-lambat ni. Tu pasal la lelaki tak menangis…

Dan akhir sekali, lelaki kan kacak kalau tak menangis. Takde la comot-comot muka tu. Tu pasal la lelaki tak menangis…Tapi comel ape lelaki menangis kan????.......Bagi aku la...Macam nak rakam je wat video peribadi.....Haahahaha....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
from:

8 Loves:

relevan said...

Salam Shikin..
Buruk benor lelaki menangis..nak pula jika sudah berumur lagi buruk rupa..hehe!

miss faten said...

Salam Shikin, agaga. tiru ayat orang atas. anywayy, takpelah lelaki tak selalu nangis. satu dahlah buruk kalau dorang nangis, dua lawak lagi menggeletek hati dan tiga air mata mereka tu mahal. biarlah jatuh untuk tujuan yg sebenarnya sahaja. macam kematian ibu ke, barulah nampak yg lelaki tu memang sayangkan mak dia. hoo, cium bau syurga kot?

anyway shikin, aaaaaaa.
banyak sgt noktah la kat penulisan shikin. hehehe. :P

shahrinabd said...

sy teringat adik lelaki saya masa umo dia form 3 dulu.

Menangis tersedu sedan tengok cite "Maan" yang ada amir khan tu..

tapi kat skul die la top student yg slalu buat hal...

eyes143.. said...

anin taleh tgok laki nanges.. t anin jd touching abes..

~ ReD ~ said...

saya pernah tgok lelaki menangis depan mata (selain dari nangis sebab kematian)..:D my ex-bf.. hiks.. ;p

neway, salam singgah! ceria2 selalu ya ;)

fareedh86 said...

http://shikinzain.blogspot.com

fareedh86 said...

http://shikinzain.blogspot.com

fareedh86 said...

entry ni ... erm,,... ok juga..
terkuar idea nak follow up dgn my kes lbh kurang 5 thun lepas ..

erm ...
jgn caya sangt dgn air mta laki ..
disitu leh terjadi penipuan yang besar ...( aku tau sbb aku pnh wat )
hehe

Related Posts with Thumbnails