Saturday, January 30, 2010

Alahai....malunya den.....

Mesti ramai yang pernah mengalami situasi malu yang amat dan perlu melakukan sesuatu untuk ‘cover’ perasaan malu tersebut kan?.

Selalunya idea untuk mengelakkan dari merasa malu biasanya datang secara spontan. Kat sini ada tips2 untuk cover malu tapi berunsur lawak jenaka skit la..Jangan diambil serius ye..hehehehe.


Di antara Tips-tips Cover Malu....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.

1. Kalau tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai…lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalau terjatuh basikal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak…

3. Kalau terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus…

4. Kalau terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan….

5. Kalau jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat..”oi! apa tolak-tolak ni?” walaupun tiada orang di blakang anda….

6. Kalau terjatuh di depan bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu…haa…ni lah masa sesuai untuk bangun semula….

7. Kalau jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu…ye tak?….muahahaha..

:: Selamat Mencuba...ahaksS~!~  HEHEHEHE


10 Loves:

miss faten said...

agagagagaga.
yang first sekali tuh,
teruskan bergolek - golek.
agagaga :D
hahaha. okey pasni nak buat lah.
hohoho ~ :D

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

uiksss.. nih petua bukan mengelakkan malu, tapi menambahkan lagi malu hehehehe

Alynn Notnot said...

i've read this before somewhere. nice one tho.

eyes143.. said...

lau anin jatuh laa..

"bodo la kasot neh, haus tapak lak.. sja nk suh ak beli baru"

padahal kasot baru tu :D

Aelfi said...

hehe.tips menarik! :)

amirulhazwan said...

haha! kelakar2.

ery said...

kite berkongsi posting..heheh

Mr Kamikaze said...

Peh..pernah try tak tips no. satu tue??hahaha

Emora Valeria said...

kalau tetbe ternmpk tikus dan menjerit kuat?

f is fikah said...

thanks!!
boleh dipraktikkan untuk kontrol malu..hehe

Related Posts with Thumbnails