Saturday, January 30, 2010

"Selagi Masanya belum tiba, Jangan Sesekali Mencubanya!"


"DON'T TRY THIS AT ANYWHERE!!!!

DON'T TRY THIS WITH ANYONE!!!!

DON'T TRY THIS AT ALL..."
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Berdua-duaan bersama pasangan memang bahagia. Tapi hati-hati kerana sebarang kemungkinan maybe akan berlaku.

Selalunya, perempuan-perempuan la yang mendapat problem besar.Lelaki buat cool je. Macam xde apa yang berlaku. So, jom kita tengok cara-cara untuk mengelakkan baby boy or baby girl dari dilahirkan. opssss! heeeeeeee~!~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elak tempat sunyi
-Kalau nak dating tu, jangan la cari tempat-tempat sunyi sebab banyak godaan2 yang akan datang. Lebih2 lagi bagi lelaki, cepat sangat tergoda ngn perempuan. yeke cepat tergoda? aku main agak jelah. :)

-Senang cita, korang dating kat depan mak bapak korang la. senang kan? boleh terus dapat mertua. hehehe..

Kelancaran Komunikasi
-Korang kena bagitahu kepada pasangan korang mengapa korang inginkan perhubungan y sihat dan kenapa si dia (BF) perlu melupakan keinginan2 'NAKAL' yang selalunya ada dalam diri kebanyakan remaja skang.

-Keinginan2 'NAKAL' ???  mesti korang pun tahu kan. jangan buat2 tak tahu pulak.*sebenarnya aku pun tak tahu. kuang3~!~

Berani kata TIDAK
-Jangan segan silu untuk mengatakan 'TIDAK' kalau pasangan ajak korang buat tttuuuuuttttttttttttttt.*malu nak sebut. hehe. Dun say 'YA' bcoz Tuhan marah tau. Lagipun banyak risiko yang menunggu.

-Kalau dah TER'mengandung macam mana? kalau si dia nak bertanggungjwb xpelah. Kalau tak, alamatnya lepas baby tu lahir, tong sampah la tempatnya @ toilet2 buchuk+muchuk. Alahai kciannyeeeeeeeeee.

Jika si dia memaksa???
-Paksaan selalunya beserta dengan ugutan PUTUS. Jika si dia (BF) memaksa, sebaiknya korang elak dari berdua2an dengan si dia kerana kemungkinan si dia boleh bertindak ganas sebab korang menolak. Bahaya tau bila si dia (BF) dah naik amuk. *Naik amuk tak sama dengan Bandi AMUK. yeeyeh..

-Hampir 90% kes-kes hamil luar nikah berlaku disebabkan paksaan. Jadi AWAS ya...

-Kalau si dia terus memaksa, korang karate je or tinggalkan jelah. Ala, kumbang bukan seekor. Berekor-ekor lagi kat luar sana  yang lebih baik dari si dia.

:::"SAY NO TO SEX BEFORE MARRIED" Jangan sampai terkandas dari prinsip tu wahai bunga-bungaku sekalian termasuklah aku jugak. ngeh3...

17 Loves:

Mr Kamikaze said...

Elakkan dari berdua-duaan nie...bahayer...

Shikin Zain said...

btol tu. shikin tak da BF. so,tak bahayer la kan.. :)

meera^da cute..*_* said...

say no to couple...cinta lepas kawin jer senang..doakan mira berjaya laksanakan ekk

meera^da cute..*_* said...

say no to couple...cinta lepas kawin jer senang..doakan mira berjaya laksanakan ekk

eyes143.. said...

lau dorg nk jugak, jgn was2 tuk campak dorg ke laut..

luvly mya said...

hehe..betul tue..naya kat pompuan gak..laki cuci tgn je..eheh

Rye said...

lelaki gunakan cinta utk dpt segalanya, pmpn pulak menyerah segalanya demi cinta...:"(

ingat Allah, insyaAllah Dia akan sentiasa lidungi kita ye para2 gadis dr lelaki2 durjana ni.

Shikin Zain said...

meera:semoga miera berjaya lksanakn niat tu ye..AMIN.. :)

eyes143:diorang berat, xlarat nak angkat la..kna swuh diorang diet dlu la :))

luvly mya: lelaki zmn skang kebanyakkan mcm tu la..sbb tu ramai prempuan single skang..huhu

Rye: sama2 lah berdoa semoga lelaki2 mcm nie mndapat hidayah ALLAH. AMIN.

~kuyam~ said...

peringatn yg bagus!keep up da gud work :D

Shikin Zain said...

thanks kuyam. :)

miss faten said...

haruslah berkarate ke tempat paling power jugak tempat paling lemah lelaki~ haaa. itu juga antara jalan yg terbaik, biar dia sedar benda tu bukan main2. nak sangat, masuk minang mari~


dan sesungguhnya, jalan yg paling terbaik untuk pasangan yg bercinta adalah dengan mengikat tali perkahwinan :) kan lebih diredhai ALLAH kan kan?

fareedh86 said...

gud advise..
u should masukkn juga entri ttg pencuri2 iman dlaam kalangan wanita ..
baru seimbang .

annadzirah said...

hehe.
betol2..
jangan mendekati..
(:

nursarah said...

lempang je kalau nakal2!

Khaireel Azlee said...

yeah i likee. memang pun yang akan bersalah adalah lelaki, tetapi yang menjadi mangsa itu adalah wanita.. meh kita tengok pulak kisah cite main-main cinta ni dari mata seorang lelaki... Hai lelaki Nasibla..

http://hailelaki.blogspot.com

**Bila Comel Jadi Comot** said...

nak buat camne bila nafsu yang kawal akal..so sama2 beringat

Encik Mercik said...

i like that..heheh

Related Posts with Thumbnails