Friday, January 29, 2010

Specialnya Bau Ketiak Lelaki

Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala stress yang dialami oleh wanita? 

Kenyataan ini sebenarnya muncul dari Bahagian Biologi Manusia di Universiti Pensylvania beberapa tahun yang lalu.

Kajian yang dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki buat kaum wanita boleh menurunkan stress, membantu relaksasi dan mengatur haid.

Seperti dilaporkan dalam Jurnal Bilogly of Reproduction America sebelum ini, ekstrak ketiak yang sengaja 'diproses' dari lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh 'digoda' dengan bau lawan sejenisnya.

 (kaum adam, simpanlah bau ketiak tu utk orang tersayang*muahaha*)

Dalam ujikaji yang dilakukan itu, perfume alami/semulajadi ini kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 hingga 45 tahun.

Tentunya tanpa memberi tahu bahawa itu adalah bibit peluh lelaki dan hanya dihebahkan bahawa mereka sedang menguji suatu aroma perfume baru.

Enam jam pertama setelah itu, skala mood wanita yang disapu perfume yang diperbuat dari bibit peluh lelaki tersebut diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, perfume ketiak lelaki ternyata dapat juga membuat wanita menjadi kurang tegang atau stress.

Moral : Selalulah mencium ketiak suami/boyfriend anda!!!......hahaha..adoyaiiii..kalau ketiak yg bau best ok la juga… tapi kalau ketiak yang bau masyem leh fengsan oiiii adeh wakakakakaka…

9 Loves:

relevan said...

Tu dia..aura bau ketiak lelaki..

apex said...

menarik. nt klu tgk bini/gf mcm stress je..tau la nk bt pe.hahaha

Sendra said...

lepas ni kalau gf stress,pms ke,terus tonyoh ketiak kat muka dia..ok takk??hahhaha

zool said...

memang hebat info ni..

eyes143.. said...

lau bau besh bleh thn la jugak.. neh lau tengit smcm, pengsan weyh!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahah comel stuju pe yg eye143 ctau tu.ekeekek

~kuyam~ said...

hahahaha..habes la,i tak de bf.nk cium ketiak sape neh?hihi :p

ery said...

eeyyarrkk!!..heheh

miss faten said...

ayyark, cam geli jek.
hahaha. kalau nak cium jugak,
cium ketiak suamilah. kan lebih berkat?? bahaha. adoyai aku neh :P

Related Posts with Thumbnails