Friday, February 05, 2010

Pujuk memujuk, Rayu merayu (TERHAD untuk LELAKI sahaja)

Tengah syok 'nge-date' tiba-tiba gf korang buat muka empat belas, muncung dia dah panjang sejengkal, bijik mata dia jeling sana jeling sini tapi tak pulak pandang kat korang. 

Pendek kata gf korang tu dah merajuk la. Tau ker korang camner nak mengayat mood gf korang kepada keadaan asal balik? Kalo tak tau, korang baca ler tips kat bawah nih.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.

 SENYUM 
-sebelum merajuk mesti start gaduh dulu kan? So, time dier tengah marah tu korang buat selamber jer senyum.

-Kalo boleh senyum tu biar lebar sampai ke telinga pun takper. 

-Nescaya gf korang yang plan nak merajuk tu tak sampai hati nak marah atau merajuk ngan korang sebab kesian tengok muka seposen korang tu.

BELI HADIAH (*bunga*)
-Buat korang yang berkemampuan boleh la cuba tip ni. Korang beli ler hadiah yang diidamkan oleh gf korang yang tengah merajuk tu. 

-Konfem terus tersengeh mcm 'kerang busuk' bila tdia engok korang hadiahkan dia BMW 7series. AhaksS~!~

BUAT LAWAK
-Haaa! Yang ni korang kena tengok keadaan cuaca ataupun suhu dan jenis gf korang tu dulu. Jangan main rembat ajer. Tak pasal bertelur dahi korang nanti. 

-Kalau menjadi, silap-silap gf korang yang tengah merajuk tu terkekeh ketawa dek kelakar ngan lawak korang tu.

HANTAR SMS/MMS/VOICE SMS
-Ops! Jenis ni, korang kena buat bodoh dulu time dia tengah merajuk. Agak dier dah cool sikit, korang ambik henpon dan hantar la mesej untuk mintak maaf. 

-Lagi bagus kalau korang selitkan lawak jenaka dalam sms/ mms/voice sms korang tu.

BUAT BODOH  
-Kalo korang berani ambik risiko ditinggalkan, korang boleh ler  try tip ni. Bila gf korang tu marah, korang buat bodoh, bila gf korang tu merajuk, korang tetap buat bodoh. 

-Konfem gf korang tu fed-up dan terus ok sebab takder sapa nak layan kerenah dia. Hehehehe.

***MERAJUK BALIK
-Tip ni paling berkesan dalam memujuk gf yang suka merajuk. Nak tau sebab apa????

-Sebab bila korang pulak merajuk, dah tentu ler dia pulak yang kena pujuk korang.. 

-Tapi kalo dia pulak pakai tips "buat bodoh" yang kat atas ni, aku tak bertanggungjawab. hahahaha.




12 Loves:

MuhamadNazli said...

wah..wah..!! dah try sendiri ke ni..kalau bini merajuk sama gak ek caranya !

shuko said...

waa.pompuan pon dpt buat tips cmni..respect2!!

cik EPAL said...

nice tips :)

eyes143.. said...

hahaha.. anin lau nk pujok boy anin, kena wt muka seposen jer..

tp lau dia nk pujok anin, dia kena jd mengong2..


hahaha

Fida Jai OWN said...

nice blog . be my follower too

tubelawak said...

ahahaha.. nice tip.. tapi saya takda awek.. saya gaylord.. wakakakaka

kyo_9 said...

tips paling terbaek yg mane ek?? huhu..

deusXmachina® said...

nice tips
tapi dah terlambat
sebab dah takde awek
uwaaaaaaaaaaaaaaa

aLi teRaroSa said...

heh.. tips itu betol! aku admit berkesan! even yang wat bodo tu pun berkesan, hahaha...
nuff u!

1tomyam said...

heheh...kelazzz tips ni...buleh cube

nurfaiz shaidan said...

tips last skalik tu mmg tak leh blah
hahahahha

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Related Posts with Thumbnails