Friday, January 15, 2010

Cerita Cinta Bodoh??


Sila merujuk gambar di atas....erm..xpatut kn..?? ada ke patut wallpaper y mcm nie di cetak...terkilan wanita2 diluar sana, trmasuklah aku sekali (aku pn wanita gk ok..!!)....
erm..nk tahu mna aku dpt gmbar y xbertauliah nie..???

cmnie ceritanya...dlm 2 hari lpas, aku log in facebook cm biasa la....bila masuk je kt home facebook, tumpuan aku trpndang kt 1 gmbar nie..yelh, kt home facebook kn kuar suma aktiviti mber2 kita (upload pic,main game...bla...bla..bla..) nk tahu pic mna..??? pic mna lg, mst la pic kt ats 2 y berbunyi "GIRLS ARE STUPID, THROW ROCKS AT THEM"....

mula2 tgk 2 cm nk marah pn ada..pas 2x tgk..3x tgk..nk tergelak lak....lawak btol pic nie.....mst bdk lom baligh y terpkir idea nk wt wallpaper cmnie kn.??hahahaha...erm..pic nie sbnrnya di upload oleh salah srg mber aku kt facebook...aku xknal pn mamat nie..dia main add aku je..aku pn approve je ar..x approve nti...nangis lak...ecece..aku nie...ye ye jek...hihihi......erm...aku apa lg...trus curik dr dia..sbb 2 la pic nie ada kt cni..hik3...

*******************************************
Pada pndangan aku, prempuan xpatut dibaling batu kerana perempuan nie makhluk ciptaan ALLAH y lemah...baik dr fizikal mahupun rohani....lgpun perempuan nie bodoh sbb lelaki gk...antara kebodohan2 perempuan disebabkan lelaki A.K.A kekasih hati or hubby or abg or cyg or buah hati or......................whatever la......................

PERTAMA:-
BODOH kerana terlalu setia kpada lelaki/kekasih
-perempuan nie seorang pencinta y setia...dgr je apa y dikatakan si bf...xpernah pn nk curang kt belakang....kuar ngn lelaki lain lg la tak...sbb apa..?? sbb setia la...padahal kalo nk kuar dgn lelaki lain boleh je..bkn si bf tahu pn...tp,permpuan ttp perempuan...xpndai nk berbohong dan menipu...tp,ada lelaki kesah..????????????

KEDUA:-
BODOH kerana terlalu berharap kepada jnji2 palsu lelaki/kekasih
-bila bercinta mst ada je jnji2 y diberi oleh si bf nie....konon2nya berjnji setia sehidup semati la......mcm2 berjnji...perempuan pn percya la 100% dgn bodohnya...tp, jnji sekadar jnji.......jnji palsu suma 2...perempuan ttp dilukakn oleh si bf...dgn mksud lain = ditinggalkan

KETIGA:-
BODOH kerana terlalu mempercayai lelaki/kekasih
- Perempuan percaya je suma kata2 lelaki...antaranya.."abg sygkn syg sgt2".."abg rindu syg la"..."always love you"...."i love you sooo much!"...........dan macam2 lg la..omong kosong.....!!!

KEEMPAT:-
BODOH kerana terlalu menyayangi lelaki/kekasih
-syg..syg..syg...y 2 je y perempuan tahu bila bercinta..p dgr lagu 'syg-syg dr aliff aziz' la kalo cm2..heehehe...kalo boleh hari2 dia nk tnya si bf kesayangan "abg sygkn syg x..."....ttpi si bf xcke sgt ngn soalan 2..konon2nya, xprcaya dia la..ape la..hmmm....nk wt cmne dh 2 je soalan feveret perempuan..bkn pe, cma nk pastikn y si bf 2 btol2 sygkn dia n nk mndgr kata2 syg dr si bf...salah ke..? suma salah apa y prempuan buat kn.....sedih btol....... :(((

KELIMA:-
BODOH kerana menangis kerana lelaki/kekasih
-Menangis..menangis dan menangis....sbb apa..?? sbb si bf xcall....sbb si bf lama xmsg..n byk lg sbb lain...kdg2 smpai bngkak mata2...xmalu ke wahai perempuan...?? org tgk nti...ala, biarlh nk nangis pn...wanita mmg la dikaitkn dgn ratu air mata..so, xsalahkn menangis sbb org trsyg..?? *aku tnya, so aku la jwb sndiri..hehehe

KEENAM:-
BODOH kerana masih menanti
-hingga kesaat nie perempuan masih menanti si bf...opss !!....salah la...dh jd ex skang....hehe..kerana perempuan susah nk mmbenci walaupun disakiti...susah nk mencintai org lain walaupun byk y menanti....buat xlyn je suma...kerana apa..?? kerana bodoh la...bodoh kerana masih menyayangi si ex bf.....bodoh ke..?? x kot sbb cinta 2 dtg dr hati bkn sbb kebodohan........apa daaaaaaaaaaaaa.....hihi..:)

*******************************************
ish......bodoh...bodoh...bodoh......lagi lagi bodoh.......byk lg kebodohan perempuan sbnrnya bila bercinta....tp aku senarai y 6 tue jelh....kebodohan siapa y aku cte td 2 erk..?? kebodohan aku ke..??dan siapa 'perempuan' n siapa 'si bf' tue??? hmmm..ntah....tp, aku cm terasa lak y ke-enam2 kebodohan tue aku y punya.....ape2 ajelh......hahahaha...

::: semoga cinta sejati menjadi milikku selamanya....*jiwang sket........^_^


4 Loves:

Izz said...

hehe..
i like dis post!
tapi itula sifat wanita

sahabat said...

Judul : Wanita (Piano Version)
Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
http://liriknasyid.com

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adama turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

**tak sumer lelaki yang saudari katakan itu curang,tak setia or others... same as women,, tak semua setia,,, itu yang menyeimbangkan kehidupan kita...^_*

**sayang terletak pada hati bukan pada tapak kaki
cinta bersandar pada kejujuran bukan pada penipuan...
renung2kan lah~
=D

nyway salam perkenalan,,,

.rENEx. said...

suka yang keenam itu..
huu..kadang2 akurasa aku pun ada sifat tu..



terjah from innit..=]

cr3ap said...

Yours is a girl picture, I have seen one people posted using a guy being thrown with stones also. Well, people always counter with pictures. Once there is a guy being inflicted with things the guys will revenge and do a post picture of a girl. Well things always happen. It's ok to cry over sad things. It's not stupid for all the things you said above. This is love. Love has no wrong or right. It's emotions within. You can feel it means you really love someone and that's not c2pid. God make us to have emotions and to love someone for a reason. We cry for a reason. We sad for a reason. We wait for a reason. That's not c2pid. Don't be sad anymore cheer up. It's always better to live a happy life.

Regards from cr3ap
http://cr3ap85.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails