Thursday, February 11, 2010

DiMana Letaknya Romantik Lelaki Sekarang?

Tengah-tengah syok selak suratkhabar, tetiba terpandang satu topic nie 'Lelaki Melayu Tidak Romantik'. 

Tulisan itu sebenarnya menyentuh mengenai lelaki secara keseluruhannya (Melayu dan bukan Melayu). 

Ada sesetengah pihak yang salah faham yang artikel tu hanya ditujukan untuk 'lelaki melayu' sahaja tapi mungkinkah penulis yang salah memilih tajuk???.whatever~!~

Mesti kaum2 adam kt luar sana 'hot and spicy' kan bila terbaca kisah tu.hehehehe.

Banyak gak reaksi2 dan komen2 dari pembaca . Ada yang negative and ada gak yang positive. Tapi, aku betul2 tidak bersetuju dengan artikel bertajuk 'Lelaki Melayu Tidak Romantik'.

Bagi aku ia sangat bersifat individu dan terpulang sejauh mana kita mentafsirkan istilah romantik itu. Kalau nak romantik macam telenovela Filipina, pergi ke tengah taman buat candle light dinner, ada kumpulan muzik memainkan rentak perlahan memang susah nak dapat la.

Tetapi ada banyak sikap romantik yang ditonjolkan oleh lelaki Melayu dalam kehidupan sebenar walaupun tak seromantik Shah Rukh Khan dalam cerita Kuch-Kuch Hota Hei.hihihi.

Secara peribadinya, aku berpendapat yang  romantik itu adalah menghormati, mengambil berat dan ditambah dengan menyayangi. Lagipun tak semua lelaki tak romantik. Tak percaya ke??? jom tengok nie..................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V

 
 (*Lelaki paling romantik pada abad nie. hik3..*)

Romantik kan lelaki kat atas nie. Badan ada LOVE gitu. Lelaki sekalian, tunggu apa lagi tiru la 'Mr.Love' kat atas nie. 

Secara automatik korang akan jadi romantik walaupun korang tu sebenarnya tak romantik.ahaksS. muahahaha...

10 Loves:

Akif Mazlan said...

IA MENGUNDANG KONTROVERSI!!!
x puas aty nih!
hahaha

eyes143.. said...

lelaki neh suma romantik tp dorg takkan tunjuk thp romantik dorg..

pandai2 korg ler nk kasi dorg tunjuk.. hehe..


ad satu tips nk kasi dorg tunjuk.. time jumpa wt2 majok.. dorg mesti akn jd romantik weh.. cnfrm bekesan oke..

korg jgn gatai majok lam tepon lak, kang naya jer kena pujok diri sndiri..

Shikin Zain said...

Akif Mazlan: ala, relax ar. shikin tak bersalah ok.hehehehe.

eyes143: time merajuk, barulah terkuar sikap romantik diorang kan.hehehe.

penat la kita orang pmpuan nak merajuk. silap hari bulan takde orang nak pujuk. naya. hahaha. :))

kodok hijau the ghost writer said...

lelaki bujang melayu je yang tak romantik..

lelaki dah berkahwin romantik gila

sayang said...

yekk geli geli dgn laki uhh ! huaahuaua

hafizmd said...

Arghh..tidak..kalau nak tiru orang kt atas tuh..sampai bile2 pun tak dapek..mane nak cari bulu banyak camtuh..arghh..

p/s - 1st time here.

Alynn Notnot said...

gamba tu klaka gila!

INDRA QIRANA said...

he he romantik ker, tak ker..pompuan tetap kene kawin ngan lelaki..no choice ok he he

Ah Fatt said...

aku x terasa pon
hehe

saya_arief said...

adess..comel bebenor gambor 2..

Related Posts with Thumbnails