Wednesday, February 10, 2010

Lelaki kacak+Wanita cantik= SINGLE

Rupa dah ada, tapi tetap juga single. Kenapa? Diorang jual mahal atau orang takut nak dekat. Yelah, takut gak la kalau2 dah berpunya. Almaklumlah la orang kacak/cantik kan.

Ada sesetengah lelaki kacak/ perempuan cantik yang jadi bujang terlajak/ andartu. Kalau lelaki tu tak kisah la kan walaupun jadi 'bujang terlajak' sebab perempuan sekarang memang suka lelaki yang matang. Tapi kalau perempuan 'andartu' ? hurmmmm.. no komen la. huhuhu. 

Mungkinkah juga golongan-golongan nie serik bercinta selepas banyak kali dikecewakan? hanya mereka dan diri mereka je yang tahu jawapannya.hihihihi.


Tapi REALITInya dan kebanyakkan lelaki kacak + perempuan cantik mempunyai pemikiran yang sama iaitu
.

.

.

.

.

Lelaki kacak, pemikirannya selalu begini :-

"Aku kacak, jadi teman aku mestilah cantik. Baru padan. kalau buruk sangat nanti apa orang lain akan kata bila keluar jalan-jalan nanti."

Bila dah berfikiran begitu, dah nampak ketara sangat benda pertama dan benda utama yang dipandang adalah fizikal

Soal hati?? letak nombor dua.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  

Wanita cantik juga, pemikiran slalu jugak begitu:-
 
 "aku ni cantik, jadi aku kena layan lelaki kacak, kalau tak jatuh standard aku nanti. apa pulak kawan-kawan perempuan aku gosip nanti kalau nampak aku keluar dengan mamat jongos." (*contohnya*).

 Rupa je yang dipentingkan. Semua nak jaga standard . Nak yang kacak2 and yang kiut2 jek. Kcian kat mamat2, pakwe2 yang kurang kacak nie. isk..isk...isk... (!_!)




Tapi  this statement pun tak boleh nak dikatakan as a whole pun. Different people, different opinion, different experience, different expectation, different minded.
 
But as for me, apa yang paling penting adalah yakin kat diri sendiri. peduli la apa orang nak kata. Biasalah, mulut orang bukan boleh nak tutup2. Keja nak bergosip je. Macam mami and papa jarum gitu. hahaha.

Typicalnya selalu begini :-

"kau tak cantik/ hensem nak pegi ngorat budak kacak/ cantik. sedarlah sikit taraf kau tu kat mana."

Buat tak peduli je, lantak la, janji kita yakin dengan diri sendiri. Sekarang orang dah tak pandang rupa paras dan apa yang penting hati mesti baik. Tak gitu kawan-kawan semua??? HEHEHE


12 Loves:

Sendra said...

susah lah kalau semua yang cantik fikir camtu..abes lelaki tak hensem ni nak campak mana??haha

eyes143.. said...

anin pegang cmneh jer..
Allah tu maha adil..
yg ad rupa mesti akn dpt yg biasa2 jer.. mcm tu la sebaliknya..

miss faten said...

hoho.
but nowadays,
even though they said,
i tak pandang rupa,
tapi pandang hati,
tapi still...
mereka tetap tengok luaran~
huhu~

*~ aRaBeLLa ~* said...

emm tak semestinya pilih yg ensem tapi asal sedap mata memandang , sbb kita dgn dia nak bersama2 sampai ke tua..so biar lah bile kite tgk dia rase sejuk je ati..huehue..

tak semestinye yg single tu sebab nak pilih yg cantik/ensem ..lelaki da tak ramai tolak gay ,mat rempit,penagih,blabla.....huhu

kenwooi said...

but now i think many dont bother much la.. beauty is in the eye of the beholder.. some good looking can end up with not so good looking people =)

kenwooi.com

Ah Fatt said...

jd aku single ni camana?
haha

Sya Isya said...

tak semestinya cantik/kacak nak org yg cantik/kacak juga. Kadang2 perempuan tu cantik, bekerjaya, umur lebih suku abad, orang tak ngurat sebab pikir dia mesti dah berpunya..sedangkan dia belum berpunya..kes yg macam ni pun ada..dan selalu ada.. Ada kawan saya, cantik, tapi tak suka laki kacak..girls juga selalu fikir, laki tu hensem, mesti ada awek, takkan tak de..so end up, single ler..

angah iza said...

rupa paras???? penting ke ???

enche tomyams said...

rasanya dalam realiti sekarang taraf RM a.k.a fulus boleh merubah persepsi sebegitu...hehehe

aina adnan said...

tapi yg slalu kte jmp pakwe hensem mak oi,tp awek x cun pun...dan sebaliknya..cane tuh?hehe...

Apit said...

gua stuju dgn enche tomyams ayam..RM will lead everything nowadays..hehe

~a.R.k~ said...

Sebagai lelaki kacak. Saya tidak bersetujui dengan pendapat saudari. Sebab saya ni walaupun perasan kacak tapi saya taklah kacak sangat. ape2 je la. ~a.R.k~

Related Posts with Thumbnails